04-10-08

Den apocalyptische Ezel

Iedereen die gisterenavond buiten gekeken heeft wist dat het geen weer was om een hond door te jagen. Desondanks de regen, die echt met bakken uit de hemel viel, stond ik gistereavond om half acht, samen met zo'n 700 collega lopers, aan de start van de 26ste "Rapper dan een ezel".
Bij het vertrek was het zoals gewoonlijk wat drummen maar een paar 100 meter verder kon het lopen beginnen. De eerste vijf kilometer gingen goed maar ik had al lang door dat een verbetering van mijn tijd van vorig jaar in zo'n weersomstandigheden niet haalbaar was. De guntsende regen, de wind en de kou maakten deze editie extra zwaar. Ik besloot het tempo wat te onderhouden en niet te diep te gaan. Gezien ik dit jaar wat minder kilometers in de benen heb dan de afgelopen jaren zouden deze "trainings"-kilometers sowieso goed van pas komen.
Maar toch.... Op den duur klotste het water in mijn schoenen en ook de regenjas was niet langer bestand tegen al dat regengeweld. Toegegeven, ik was blij toen ik na bijna een uur en drie kwartier over de streep kwam. Al snel begon ik kou te krijgen maar gelukkig moest ik niet zo ver lopen om bij mij moeder een lekkere warme douch te kunnen nemen.
Al bij al ben ik niet echt ontevreden, alleen zal ik het resultaat maar snel vergeten. De gelopen kilometers en het wedstrijdgevoel komen nog wel van pas bij de volgende poging iets beter te doen dan de 1u38'31" van vorig jaar.

09:00 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |