06-10-07

Rapper dan een ezel

Gisteren was het dan zover. Om half acht ging ik van start in de halve marathon in Kuurne, een wedstrijd die ik vorig jaar door blessure had moeten missen. In mijn jonge jaren had ik deze, toen nog iets 'kortere" wedstrijd al twee keer meegelopen. Toen zonder veel training, zoals de tijden toen ook getuigden (1u43'52" in 1988 en 1u47'31" in 1989). Ik had de bedoeling om heel gelijkmatig te gaan lopen en een poging te ondernemen om onder de 1u40' te blijven.
Na een chaotische start, waarbij we de eerste kilometers de tragere lopers voorbij moesten, kwam er stilaan schot in de zaak. Na de eerste ronde van Kuurne_2007_014km had ik in Dominiek Horre (zie foto met mij er achter verstopt) een perfecte partner gevonden. We bleven uiteindelijk samen tot halverwege de vierde ronde en dit aan een tempo zo rond de 4:35 min/km. Dominiek kon duidelijk nog wat sneller en stelde me voor om het tempo wat op te drijven. Ik besloot om het huidige tempo aan te houden en meter per meter liep mijn medeloper van me weg. De schrik zat er bij mij namelijk in dat de instorting nog zou komen. Tot kilometer 15 was het redelijk goed gegaan maar door plotseling alleen te lopen kreeg ik het moeilijk om het tempo vol te houden. De laatste ronde ging dan ook iets trager maar uiteindelijk ben ik gefinished in 1u38'30". Das zo'n vijf minuten beter dan mijn tijd van vorig jaar, dus ben ik weeral een gelukkig mens. De 13km/uur is er nog niet maar we zijn weer een beetje dichter in de buurt gekomen. Profiat trouwens aan Dominiek die met zijn tijd net onder de 1u37 nog scherp finishte. Had ik hem maar kunnen bijhouden.....

14:29 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Gust... Of is 't L.P. om 5' van je tijd te doen in Kuurne.
Om er zelf de volgende keer er 5' af te doen zal 't moeilijk gaan, hoor. Volgend weekend in Eindhoven loop ik al mijn volgende halve marathon.

Gepost door: betty spencer | 06-10-07

proficiat 5 minuten eraf doen van een pr is inderdaad al een hele prestatie , best altijd op je gevoel lopen , dikwijls een te snel iemand volgen kan je op het eind zuur opbreken . Met gerichte training haal je volgend jaar wel die 13km/h op de halve , misschien eerst wat proberen op kleinere afstanden .

Gepost door: roadrunnerke | 07-10-07

knappe indeling volgende keer hangt die 13 per uur er vast en zeker aan!
Proficiat!!

Gepost door: geert | 08-10-07

De commentaren zijn gesloten.