28-08-07

De eerste twintiger van 't jaar

De voorziene rustdag van vorige week donderdag is er dus niet gekomen. De benen waren goed dus ben ik vertrokken met het idee om het rustig aan te doen. Uiteindelijk is het uitgedraait op een soort van intervaltraining, niet slim ik weet het maar een mens mag ook al eens zot doen. Vrijdag en zaterdag dan maar rust genomen, na een reeks van 9 opeenvolgende trainingen. De zaterdag zij we met de (jeugd)buren van van Veerle naar de Ster in Sint-Niklaas geweest. Het was gezellig en dus zijn we 's avonds nog allemaal samen naar Beersel geweest om eens goed te gaan eten.
De zondag was het dan zover, de eerste grote test.... Mijn eerste twintiger dit jaar. Ik ben heel rustig begonnen en naarmate de kilometers op de teller kwamen moest ik constateren dat het tempo beetje bij beetje de hoogte inging. Zonder te forceren liep ik uiteindelijk mijn (trainings) halve marathon in 1u45'. Met nog 6 weken te gaan heb ik er alle vertrouwen in... als we tenminste gespaard blijven van blessures en ziekte.
Maandag en vandaag telkens een goeie 8 km, ééntje snel, ééntje (heel) traag. De training van vandaag was nochtans niet voorzien, maar 'k moest mijn nieuwe schoenen toch eens testen hé.

En voor de geïnteresseerden nog de cijfertjes:
Donderdag 23/08    : 8,06km in 42'15" - HRgem 145 - HRmax 175
Zondag 26/08         : 21,71km in 1u47'02" - HRgem 146 - HRmax 157
Maandag 27/08       : 8,25km in 39'55" - HRgem 147 - HRmax 166
Dinsdag 28/08        : 8,12km in 47'31" - HRgem 139 - HRmax 149

20:25 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-08-07

Samenvatting

Maandag 20/08    : 8,46km in 44'00" - HRgem 140 - HRmax 156
Dinsdag 21/08     : 13,24km in 1u07'35" - HRgem 148 - HRmax 169
Woensdag 22/08  : 10,87km in 57'37" - HRgem 150 - HRmax 169

..... en morgen: rustdag!!
Slopwel

17:58 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-08-07

Superpasta

Na een heerlijk dagje uit gisteren was het deze morgen tijd voor een duurloop van 16km. En ja hoor, onze Casper wou absoluut eens komen kijken naar zijn lopende papa. Vé en ik hebben samen de kinderen klaar gemaakt en om 10 uur vertrokken we naar de Brielmeersen.  Vé en de kroost met de auto, ik al lopend. Na een half uur kwam ik ze tegen..... O ramp!!! Arthur had zichzelf en alles wat kortbij was lekker ondergekotst!!! Vé liep er wat  hulpeloos bij, de stinkende spruit op de arm. Onze Casper (3) daarentegen liet het niet aan zijn hart komen en liep opgewekt een stukje mee. Na nog een luide aanmoediging van de vieze en minder vieze kinderen ging ik nog een uurtje door (16km / 1u20m / HRgem 148). Da's zo'n 12km/uur en vandaag zonder problemen. Waarschijnlijk zit de pasta van Sarah gisteren daar voor iets tussen . Allen daarheen dus, resultaat gegarandeerd!!  Knipoog.


De rest van de dag brachten we door bij mij zus en iedereen die daarbij hoort...  inclusief oma. Olé, steek de beentjes maar weer onder tafel (merci hé Philippe). Bovendien mocht onze Casper bij zijn neef en nichtjes blijven slapen.... Nu alleen nog onzen Arthur aan het slapen krijgen..... Tot de volgende, de plicht roept, en neem dit laatste maar letterlijk.

20:23 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-08-07

Shooterday

Gisteren in de late namiddag een "vetloop" van 11km, of dat was toch de bedoeling. Desondanks het feit dat ik zo traag mogelijk probeerde te lopen kreeg ik mijn hartslag niet echt onder controle. Uiteindelijk geëindigd met een HRgem van 148 en een HRmax van 158. En daarna een goeie portie vettige mosselen....
Vandaag waren dankzij Casper allemaal vroeg wakker, dus dan maar snel weer de loopschoenen aangetrokken om te genieten van het ochtendschoon. Iets meer dan een uur gaan lopen en dat voor iets meer dan 13km. De rest van de dag brengen we door met Koen en Saar (en de kids natuurlijk), iets waar we al lang naar uitkijken. Shooters here we come!! 

10:55 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-07

Terug aan 't werk

Vandaag de eerste werkdag na vier weken vakantie. Met het gezegde "Alle begin is moeilijk" hielden we het vandaag bij mail lezen en dringende zaken opnemen. Om vier uur was het goed geweest en door het ontbreken van de normale files was ik om vijf uur al thuis. Tijd om nog es te gaan lopen dus! Vandaag 8,3km waarbij ik probeerde om elke km iets te versnellen. Uiteindelijk laatste km aan 14,3/uur en een gemiddelde van 12,6 terwijl de hartslag toch wel onder controle bleef (gem 154). Gisteren liep ik ook al een dikke 10km, zij het wel iets rustiger. Met het oog op de twee komende twee halve marathons wordt het tijd weer eens wat regelmaat in te bouwen. Nu nog volhouden.... net zoals het bloggen Knipoog

20:13 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-08-07

Lopen in de Franse Alpen

Onlangs kondigde onze CEO aan dat er omwille van de goede resultaten een evenement zou georganiseerd worden. Als de cijfers in stijgende lijn gaan moest de activiteit daar natuurlijk mee overeenstemmen. Dus wat dacht je van een beklimming van de Mont Ventoux. Aangezien ik niet zo'n fietser ben was mijn eerste idee om de berg op te lopen.

Al gauw bleken een aantal collega's geïnteresseerd. Alleen stelden we ons vragen bij de haalbaarheid ervan. Bergop lopen met een gemiddeld stijgingspercentage van 9 à 10% en dit 21 km lang!!?! En dan nog zonder stukken waarop men enigszins kan recupereren.... Gemakkelijk zal het zeker niet zijn. Via Google is er ook al niet veel te vinden over het oplopen van de Mont Ventoux. Wel geteld één artikel en de persoon in kwestie is duidelijk geen sukkelaar als het op lopen aankomt...
Zie hier maar eens

Running - Réallon - Frankrijk 24-7-2007Dus besloot ik om tijdens onze vakantie in de Franse Alpen van de gelegenheid gebruik te maken om eens bergop te lopen. Vanuit het skistation waar we logeerden liep ik bij wijze van opwarming een 4,5km naar beneden om vervolgens de tocht in omgekeerde richting aan te vatten. Het gemiddelde stijgingspercentage was zo'n 7% (320m stijgen op 4,5 km). Welgeteld ander halve kilometer heb ik het volgehouden!!! De hartslag schoot onmiddellijk de hoogte in en het leek alsof de luchttoevoer werd afgesneden. Ik moest even op adem komen en wandelend mijn weg verder zetten. Na 100 meter ben ik opnieuw beginnen lopen. Uiteindelijk ben ik boven gekomen met tussendoor nog drie wandelpauzes om de hartslag opnieuw op een aanvaardbaar niveau te krijgen. 

Waarschijnlijk zal een aangepast trainingsschema helpen maar een col oplopen is toch geen spek voor mijnen bek. Moest iemand onder jullie evenwel meer informatie hebben over een dergelijke onderneming, stuur me gerust een mailtje of post een berichtje. Alvast bedankt en tot de volgende...

15:47 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |