17-12-06

Just Me, Myself and My ForeRunner 305

't Is weeral lang geleden maar het is de laatste tijd, voor wat het lopen betreft, toch wat rustiger geweest.... Zoals ik de laatste keer al aangaf deed de knie wat moeilijk en met het slechte weer van de laatste weken was het idee om het wat kalmer aan te doen snel aanvaard.

Met de feesten in het vooruitzicht leek het me geen slecht idee om mezelf eens een cadeau te geven. Het getuigt misschien niet echt van veel naastenliefde maar een mens mag zich zelf toch ook eens verwennen! Tot voor een paar weken hield mijn Polar 625X me steeds trouw gezelschap, dit zowel op training als tijdens de wedstrijden. Alleen merkte ik op dat het registreren van de afstanden met de foodpod (stappenteller) niet altijd even correct verliep. Het leek me dat vooral de snelheid waarmee gelopen werd een invloed had op de juistheid van de meting.

Running - Deinze 26-11-2006Vandaar dat ik al een tijdje met het idee rond liep om me eens een hartslagmeter met GPS aan te schaffen. Na lang wikken en wegen besloot ik dan maar te opteren voor de Garmin ForeRunner 305. Het leek me wel tof om naast de gewone hartslagregistratie eveneens de exacte afstand (en dus ook de snelheid) op te meten, zonder steeds opnieuw andere toestellen (lees de foodpod) te moeten calibereren en dan nog niet zeker te zijn over het resultaat. Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie zwaar ontgoocheld was. Niet zozeer over het toestel zelf, wel over de meegeleverde software! Nadat ik de gegevens op de pc geplaatst had bleek ik niet eens in staat te zijn om op een eenvoudige manier de gegevens van de training weer te geven. Ik bleek zelfs niet in staat te zijn om de weg die ik had afgelegd in kaart te brengen! Toch niet zonder een apart softwarepacket aan te kopen...

Na enkele minuten zoeken bleek al snel dat er op het Internet wel beter te vinden is. Het gratis softwarepakket "SportTracks" geeft je de mogelijkheid om een topografisch overzicht weer te geven van de afgelegde route. Dit gebeurt via een plug-in naar Google Earth, dit zowel voor een kaart of een sattelietbeeld. Daarnaast kan de software me alle funtionaliteiten aanbieden van mijn geliefde Polar Precision SW. Ik kon zelfs een import doen van al mijn trainingen en wedstrijden die ik via de Polar software reeds geregistreerd had. Door deze flexibele manier van werken ben ik sinds mijn "achat" dan ook afgeweken van mijn traditionele rondjes op de Brielmeersen. Ik trek nu gewoon het veld in en als ik echt verlopen loop dan brengt mijn ForeRunner me wel terug huis!! 

19:55 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

GPS Beste Guust,
Ik dach er ook aan om een GPS toestel te kopen maar ben toch overstag gegaan, en heb een Navman gekocht.
Bevalt mij momenteel goed, blijven we nog een aantal jaar verslaafd aan het hardlopen kunnen we altijd nog in overweging gaan of we de Garmin kopen.
Ik ben op computer gebied ook geen hoogvlieger dus dan moet ik altijd op iemand anders terugvallen.

veel succes ermee,

Fred

Gepost door: Fred | 05-01-07

GPS Bedankt voor de hint van de SportTracks!!
Mooie oplossing voor het map probleem en veel uitgebreider dan TC van Garmin. Deze gebruik ik nu enkel nog om routes te maken.
Groetjes,
Jeroen

Gepost door: Jeroen | 19-01-07

De commentaren zijn gesloten.