18-11-06

't Zal toch nie waar zijn zeker

Mijn huidige loopschoenen, een paar Nike's, hebben het gehad. Ooit las ik dat schoenen best om de 1000km vervangen worden. Nu de mijne hadden er wel wat meer op hun teller staan dus hoog tijd om er mij eens een paar nieuwe aan te schaffen. Eind vorige week opteerde ik na lang aarzelen uiteindelijk voor een paar ASICS GT2110. Gezien ik zoals zo velen wat overproneer koos ik voor dit model. Deze morgen ben ik dan voor het eerst met mijn nieuwe schoenen gaan lopen en je kan het al raden, .... pijnlijke knie. Nu het valt al bij al wel mee maar gezien de problemen van vorig jaar heb ik al schrik bij het minste gevoel. We zullen zien wat het morgen geeft.....

14:21 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-11-06

Halve marathon - Deinze --> Aalter

Zaterdag was het dan zover, mijn eerste halve marathon in 20 jaar. Ondanks het feit dat de dag druilerig, om niet te zeggen nat, begonnen was kwam de zon er in de voormiddag toch even door. Rond een uur of elf reed ik samen met Casper naar  Bellem om mijn nummer te gaan ophalen. De start was voorzien om half twee aan de Brielmeersen te Deinze, de gelegenheid voor Veerle om er met de kinderen bij te zijn.

Guust_looptDe eerste 15 km liepen over het jaagpad langs het kanaal tot in Merendree, om daar te switchen van richting en uiteindelijk in Bellem aan te komen. Net zoals de laatse wedstrijd in Middelkerke nam ik mezelf voor om niet te snel van start te gaan. In mijn eigen tempo kwam ik na 10km door in 48'15". Net op dat moment werd ik bijgebeend door twee lopers. Het ideale moment om zelf wat te versnellen en mijn wagentje aan te klampen. Vlotjes liepen we samen naar Merendree (15km - 1u11'20"). Eenmaal langs het kanaal richting Aalter kregen we de wind, die zaterdag onomstotelijk van de partij was, pal op de neus. Het tweetal moest ik dan ook al snel laten gaan en zo kon ik in mijn eigen tempo de laatste 5 km aanvatten. Daarenboven moest ik vanaf dat moment de aanmoedigingen van Vé, Casper en Arthur, die tot dan zo om de 5km aan de kant van de weg stonden te roepen, missen. Gelukkig draaiden we een dikke kilometer voor de finish linksaf richting Bellem (bye bye wind) waardoor het tempo weer wat omhoog kon.

Uiteindelijk eindigde ik in 1u43'28". Net iets te snel voor Veerle die door de wegomleiding, teleurgesteld een halve minuut te laat aan de aankomst was. Jammer van de wind, anders had een tijd rond de 1u40' er  waarschijnlijk wel ingezetten. Mijns inziens veel belangrijker is het feit dat ik zonder problemen de halve marathon heb uitgelopen, al moet ik zeggen dat de beentjes het dan wel gehad hadden! Dus toch nog maar eventjes wachten met die marathon

20:45 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-11-06

Help, they don't see me anymore!!!!!

Vanavond ben ik wat vroeger gestopt om de files te vermijden.... en dus m.a.w. ook de tijd gevonden om te gaan lopen. Vanvond had ik er echt zin in en bovendien wilden de benen ook nog eens mee! Uiteindelijk liep ik zonder te forceren 9 km in een niet onaardige 40'30". In de aanloop naar de halve marathon van zaterdag ga ik nu maar wat afbouwen. Als ik qua timing haal wat ik voorzien had blijft het voor de rest van de week bij een paar keer rustig loslopen. Wel moet ik dringend iets doen aan mijn "visibiliteit". In het donker lopen valt best mee, alleen moet je zorgen dat je zichtbaar blijft..... dus werk aan de winkel!!!!

21:43 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-06

Koen toch!!!

't Zag er goed uit daar in N.Y.... een aangenaam lentezonnetje en een paar mensen die samen aan't lopen waren .

Alleen jammer voor Koen, .... en nog veel meer voor zijn knie! Ik had het hem echt gegund. Al maanden lees ik zijn blog al en ik had zoiets van wow die zal em et toch maar mooi doen!! Alleen de "show must go on" ideologie van Canvas is er mij iets teveel aan. Nu, in elk geval veel beterschap Koen en volgend jaar dan maar? Trouwens wat is dat met al die lopende bloggers? Ik heb de indruk dat de helft in de lappenmand ligt of er zo stilletjes aan terug uit aan het kruipen is. Nu ook voor jullie veel beterschap!!

Ikzelf ben deze morgen een dikke 11km gaan lopen. Voila, nu weten jullie het ook... tot de volgende!

19:45 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |