13-11-06

Halve marathon - Deinze --> Aalter

Zaterdag was het dan zover, mijn eerste halve marathon in 20 jaar. Ondanks het feit dat de dag druilerig, om niet te zeggen nat, begonnen was kwam de zon er in de voormiddag toch even door. Rond een uur of elf reed ik samen met Casper naar  Bellem om mijn nummer te gaan ophalen. De start was voorzien om half twee aan de Brielmeersen te Deinze, de gelegenheid voor Veerle om er met de kinderen bij te zijn.

Guust_looptDe eerste 15 km liepen over het jaagpad langs het kanaal tot in Merendree, om daar te switchen van richting en uiteindelijk in Bellem aan te komen. Net zoals de laatse wedstrijd in Middelkerke nam ik mezelf voor om niet te snel van start te gaan. In mijn eigen tempo kwam ik na 10km door in 48'15". Net op dat moment werd ik bijgebeend door twee lopers. Het ideale moment om zelf wat te versnellen en mijn wagentje aan te klampen. Vlotjes liepen we samen naar Merendree (15km - 1u11'20"). Eenmaal langs het kanaal richting Aalter kregen we de wind, die zaterdag onomstotelijk van de partij was, pal op de neus. Het tweetal moest ik dan ook al snel laten gaan en zo kon ik in mijn eigen tempo de laatste 5 km aanvatten. Daarenboven moest ik vanaf dat moment de aanmoedigingen van Vé, Casper en Arthur, die tot dan zo om de 5km aan de kant van de weg stonden te roepen, missen. Gelukkig draaiden we een dikke kilometer voor de finish linksaf richting Bellem (bye bye wind) waardoor het tempo weer wat omhoog kon.

Uiteindelijk eindigde ik in 1u43'28". Net iets te snel voor Veerle die door de wegomleiding, teleurgesteld een halve minuut te laat aan de aankomst was. Jammer van de wind, anders had een tijd rond de 1u40' er  waarschijnlijk wel ingezetten. Mijns inziens veel belangrijker is het feit dat ik zonder problemen de halve marathon heb uitgelopen, al moet ik zeggen dat de beentjes het dan wel gehad hadden! Dus toch nog maar eventjes wachten met die marathon

20:45 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Een hele knappe prestatie in moelijke omstandigheden. Bravo, die marathon komt er wel.

Gepost door: Sven | 14-11-06

Goe bezig! Loop uzelf niet voorbij, kijk maar naar de koen... Toch een erg sterke prestatie! Blijven oefenen.

Gepost door: Tim | 14-11-06

Bravo! één en al bewondering voor wat je hebt gedaan. Ik ben al buiten adem als ik mijn loopschoenen aan wil doen!

Gepost door: Jochen | 14-11-06

mooie prestatie ik weet wat het betekent , een halve marathon uitlopen. Proficiat.

Gepost door: Alain | 24-11-06

De commentaren zijn gesloten.