29-10-06

Relaas van een weekendje lopen

Zaterdag begon de dag zoals gewoonlijk weer vroeg. Eerst zijn we met onze Casper & Arthur een uurtje gaan zwemmen. Lopen kwam er pas van rond half één. Een aangenaam lentezonnetje maakte er wel een gezellige bedoening van. Op een rustig tempo (+/- 12km/u) liep ik mijn 14km.

Zondag begon zo waar nog vroeger. Een uurtje langer slapen zat er desondanks de overgang naar wintertijd niet in.... iets wat de mensen met kinderen wel zullen begrijpen. Om zes uur (nieuwe) tijd was onze dag reeds begonnen! Dan maar van de gelegenheid geprofiteerd om deze keer vroeg te gaan lopen. Om ietsjes voor acht was ik al de deur uit. Net zoals zaterdag liep ik een dikke 14km. Meer dan genoeg voor het weekend. Verder heb ik me vandaag ook ingeschreven voor de 1/2 marathon Deinze - Aalter, die doorgaat op zaterdag 11 november. Mijn beste tijd op dit "nummer", gelopen in een ver verleden toen de dieren nog spraken (nl. 1988), is 1u43m57s. Ik vraag me af of ik dit zal halen!!!

21:06 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-10-06

België slibt dicht

't Was weer prijs vandaag... Typisch, het regent en alles staat stil. Leuk is anders natuurlijk. Deze morgen stond ik voor de verandering weer maar eens twee uur in de file. Gelukkig kon ik wat vroeger vertrekken zodat ik in elk geval de avondfile vermeden heb.

Om zes uur dan maar snel de schoentjes aangetrokken en de tijd genomen om nog eens 9km te gaan lopen.... Zalig! Tussen twee buien door, droog en wel thuis geraakt en moe maar voldaan! 

20:02 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-06

Een bergje, een dipje en een scheurtje

Wow man.... wat een blogger ben ik toch. Mijn eerste post in twee maanden!!! Dan maar vlug even samenvatten wat er ondertussen allemaal gebeurt is.

In september zijn we voor een paar weken naar Zwitserland getrokken. Daar heb ik van de mogelijkheid geprofiteerd om eens lekker bergop te lopen, iets wat hier, in "le plat pays qui est le mien" niet evident is. Op zich viel dit nog wel mee, kwestie van de hartslagmeter het ritme te laten bepalen en de snelheid wat aan te passen ! Naast het lopen is er ook nog zoiets als... wandelen. Om met twee klein mannen de bergen in te trekken moet je wel voorzien zijn natuurlijk. Vandaar dat we ons dan ook maar eens een nieuwe draag-rugzak voor de oudste hebben aangeschaft. Handig, ik geef het toe, maar 14kg extra op je rug... pffffffff......... Bovendien is deze nieuwe rugzak voorzien van extra opbergruimte voor pampers, vochtige doekjes, reservekledij, eten, drinken, regenjassen.... lekker sleuren. Het was wel even puffen en blazen, zeker bergop! Maar wat is er leuker dan met het gezin (Casper --> in de rugzak bij papa, Athur --> in de draagdoek op de buik bij mama) de bergen in te trekken, en na een zware inspanning van het uitzicht te genieten!!!

Eénmaal terug thuis had ik het zo wat gehad met het lopen. Ik was opnieuw beginnen werken en de tijd om snel even de loopschoenen aan te trekken was beperkt. De weekends dienden dan weer om met de kinderen bezig te zijn en wat bij te slapen, zodat er van lopen eerlijk gezegd niet veel in huis kwam.

Tot overmaat van ramp kreeg ik dan nog een blessure waardoor de halve marthon in Kuurne, waar ik al maanden naar toe geleefd had, in het water viel.

Sinds oktober heb ik me er zelf dan maar weer toe verplicht om stilletjes aan opnieuw te beginnen. Ik moet eerlijk zeggen het valt serieus tegen. Na een paar weken aanmodderen lijkt de conditie helemaal weg. Desondanks heb ik er weer zin in en geef toe, lopen moet boven alles leuk blijven. Voila, in een paar zinnen wurm ik me terug in de blogger-community en ik beloof het... ook hier zal ik mijn best doen...

20:16 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |