20-08-06

Middelkerke, 10km

Vandaag was het dan zo ver. De 10km van Middelkerke. Toen ik deze morgen hoorde dat de wind aan zee kon oplopen tot 4 à 5 beaufort kreeg ik toch wel wat schrik. Even voor drie wandelden we de zeedijk op en al snel bleek dat de schrik terecht was. De wind was zo hevig dat wandelen al een hele klus was! Gelukkig opteren de organisatoren In Middelkerke voor een rondemechanisme. In dit geval wil dit zeggen 2,5km wind tegen, 2,5km rugwind en dan nog es het zelfde. Kort voor de start verdween het zonnetje en kwamen er donker wolken dreigen. Dat beloofde.

PAF... en daar gingen we. Ik had mezelf voorgenomen om, in tegenstelling tot de wedstrijd in Oostende, dit keer wat trager van start te gaan. Zoals gewoonlijk ging iedereen er als een raket van door!! Al snel begon de wind zijn tol te eisen en na nog geen kilometer begon ik stilletjes aan medelopers voorbij te gaan. Bij het keerpunt (2,5km -  10'39") kregen we de wind in de rug. Wetende dat er straks nog een serieus stuk tegenwind kwam besloot ik tempo te maken zonder te forceren. Gelukkig liep ik op dit moment naast een loopster, die deelnam aan de 5km, en die er een stevig tempo op nahield. Door gelijke trend te houden kwam ik redelijk fris aan de eerste doortocht (5km - 21'03").

Eénmaal gedraaid begon de miserie en zakte het tempo al snel. Met een man of vijf besloten we daarom samen te blijven om zo elk om beurt een deel van het kopwerk te doen. Veel hielp het mijn inziens niet, toch niet om de wind te ontlopen, maar doordat we met vijf waren gaf het toch moed om samen te blijven en door te zetten (7,5km - 32'50").

Toen we weer richting Middelkerke liepen, met de wind in de rug, kon het niet meer stuk. Beetje per beetje probeerde ik het tempo op te voeren om uiteindelijk, na een heuse eindspurt mijn 10km te beëindigen in 43"05'.    

Geen wereldrecord ik weet het, maar toch ben ik er heel blij mee!! Zes maand geleden kon ik met moeite 5km lopen en had daar toen een 35' voor nodig... Dan gaat het nu toch al wel wat beter.

Yeh, yeh, op naar de volgende uitdaging!!

EmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticons

22:06 Gepost door Guust in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-08-06

Back to work

Voila, de eerste drie dagen zitten er weer op. Woensdag zijn we begonnen met de 760 ongelezen mailtjes te overlopen en tegen de middag waren we weer al helemaal op dreef. Alhoewel.... 't was toch wel even wennen en terug het goede ritme zoeken.

Woensdagavond ben ik dan maar es gaan lopen. Voor het eerst in maanden 's avonds, en het verschil was duidelijk merkbaar. Gedurende de drie maanden die ik thuis was ben ik steeds 's morgens gaan lopen. Ongetwijfeld zal het feit van vroeg op te staan en een ganse dag te werken ook wel meespelen. 't Was alsof mijn adem afgesneden werd en de benen voelden aan als lood. Na 8km gaf ik het dan maar op. Casper had woensdagnacht niet veel zin om te slapen en na een turbulente nacht kwam ik, na amper één dag werken, al met serieuze piepogen aan op het werk. 's Avonds gaan lopen was uit den boze, vroeg gaan slapen leek me daarentegen meer aangewezen. Uiteindelijk ben ik vrijdagavond dan nog maar eens twee rondjes gaan lopen (8km). Het ging al wat beter dan woensdag, maar veel te lastig in vergelijking met de ontspannen trainingen van de vorige weken.

Aangezien morgen de 10km in Middelkerke op de agenda staat heb ik wijselijk besloten vandaag maar eens een dagje vrijaf te nemen. Het weer voor morgen ziet er anders ook niet te goed uit: regen, maximum 20 graden en een stevige wind van 3 à 4 beaufort. De wedstrijd wordt volledig op de zeedijk gelopen, hopelijk gaat de wind ons niet te veel parten spelen.

Nu morgen krijgen jullie in elk geval een update en ik zou zeggen.... duimen maar!

19:51 Gepost door Guust in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-08-06

Strafkamp

Vandaag 10km strafkamp. Gisteren zijn er namelijk vrienden over de vloer geweest en na te veel alcohol en sigaretten en bovendien te weinig slaap, lijkt lopen de dag nadien altijd wel een beetje op een strafkamp. Neem daarbij nog eens het feit dat ik morgen, na drie maanden, opnieuw begin te werken en dan kan men zich wel inbeelden dat de stemming er een beetje uit is.

Gisteren daarentegen ben ik met mijn 17km over de grens van de 1000-km gegaan. Als ik heel eerlijk ben dan moet ik toegeven dat ik, na eerst eens goed rondom mij gekeken te hebben, toch wel eens stiekem de handen in de lucht gestoken heb.

De wedstrijd van zondag komt stilaan in zicht, dus zullen we de training maar een beetje afbouwen en wat beginnen letten op de voeding zeker. Alhoewel, met de collega's gaan we graag goed eten... eens benieuwd of ik het kan houden bij pasta i.p.v. een sappig rood stuk vlees met een lekker roomsausje.... zucht!

Nee, tanden op elkaar en als we het moeilijk krijgen dan zal ik maar eens denken aan al het zweet dat de afgelopen maanden vergoten werd om nu, in deze periode van het jaar een paar tijden neer te zetten waarop we volgend jaar kunnen verder werken.

Allez sloapwel....

een nog uitgeruste, frisse mens (lol)

22:12 Gepost door Guust in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-08-06

En van je ene-tweeë-drie

Is de zomer dan toch nog niet gedaan? Eerst wat mistroostig maar uiteindelijk toch wel een onzeker zonnetje. Van dit weertje profiteerden wij om de tuin dan maar eens in orde te brengen voor de familie op bezoek kwam.

Onze Casper had vandaag weer eens zijn zotte kuren, zucht.... Gelukkig zijn we met twee om die kleine kapoen wat tot rust te brengen!!! Eigenlijk een voltijdse bezigheid die klein mannen.

Deze morgen toch nog gaan lopen, zei het na wat tegen pruttelen van ons Vé die beweert dat onze ochtenden wat gehypothekeerd worden door mijn lopen.

Stilletjes aan het tempo opgebouwd... Na het inlopen begonnen met een rondje (2,5km) aan 5:05, tweede aan 4:53, derde aan 4:41 om te eindigen met een rondje aan 4:05 min/km. Nog effe zalig uitlopen en dan met Casper onder de douch... Hééééééélp.

21:54 Gepost door Guust in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-08-06

Profiteren van de vakantie...

Jaja, de vakantie loopt weer op z'n einde. Volgende week woensdag is het weer werkendag. De laatste dagen zitten propvol, vooral met bezoekjes van vrienden, die na al die weken ziekenhuis nu eindelijk eens willen komen zien naar onze nieuwe spruit.

Het eind van de vakantie zal op het lopen toch ook wel zijn invloed hebben. Elke dag vroeg op - laat thuis.... 70km per week zal, vrees ik, niet meer haalbaar zijn. Nu, minder hoeft volgens mij niet noodzakelijk slecht te zijn. De langere duurlopen sparen we voor het weekend, de weekavonden kan ik wellicht gebruiken voor wat kortere maar intensievere trainingen.

De snelheid omhogen krijgen is het grootste probleem. Laat mij morgen 30km lopen dat haal ik wel, maar langere tijd snel lopen... pfff toch niet evident.

Volgende week zondag voor het eerst een volle 10km wedstrijd. (Oostende was "maar" 9,6km!!). Heb geen idee waar ik kan uitkomen. 45' lijkt me haalbaar, sneller wordt moeilijk. In Oostende was het snikheet (30°C) en toch nog 43'. Laat het in Middelkerke dan in afstand iets verder zijn maar minder warm en dan moet drie kwartier toch haalbaar zijn..... hoop ik. Wel, nu heb ik het hier neergeschreven dus kan ik niet meer terug hé....

En wat hebben we de vorige dagen gedaan: gisteren 11km aan snelwandeltempo, vandaag 8,5km tempotraining. Gisteren ondanks het slakkegangetje beulen, sleuren en trekken (waarschijnlijk een gevolg van de 22km de dag voordien), vandaag zwaar maar leuk.... Hoe de dagen toch verschillen ;/)

Allez tot de volgende sessie...

13:47 Gepost door Guust in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-08-06

Van thuis naar daar en terug

Vandaag vroeg opgestaan om rond 8 uur in het UZ te geraken met de jongste spruit. Alle onderzoeken bleken goed en bovendien duurden ze minder lang dan voorzien.

Om half tien ben ik dan maar vertrokken met het idee: "we zien wel wat er van komt". De eerste paar kilometer bleken zwaarder dan voorzien. Vooral de dijspieren bleken nog wat na te zinderen van de inspanning van gisteren. Desondanks de moeilijke start ging het als maar beter. Bovendien hielpen de aanmoedigingen van onze kleine Casper, die samen met mama en oma waren afgezakt naar de Brielmeersen, om nog een rondje extra te lopen.

Uiteindelijk kwamen we vandaag uit op een 22km aan een rustig tempo van iets meer dan 5min/km met een gemiddelde HR van 141.

Morgen doen we het weer wat rustiger aan.

16:47 Gepost door Guust in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-08-06

Hallo allemaal

Beste bloggers,

na het lezen van al jullie verhalen leek het me tijd om ook eens iets van mezelf te laten horen. Wel, hier komt het.....

Ik ben een 35-jarige man uit Deinze en heb sinds een aantal maand opnieuw de passie voor het lopen gevonden. Bedoeling is (of beter was) om tegen eind september een halve marathon te lopen in 1uur 30min. Na vier maand trainen lijkt me dit echter niet haalbaar. Nu, we gaan gewoon door en zien wel waar we uitkomen ;/)

Nu zal u zich waarschijnlijk afvragen... trainen, wat kan dit voor Guust zo allemaal inhouden?! Wel ik probeer per week toch zo'n twee keer een langere afstand op het programma te zetten (14 à 20 km, HR 75% HRmax), twee keer een intensievere loop (8 à 14km, HR 75-85% HRmax) en één keer een (soort van) intervaltaining.

Ik heb echter geen idee of ik hiermee goed bezig ben. Wat ik wel opmerk is dat het alsmaar beter gaat dus kwaad zal het niet kunnen zeker... efficiënter misschien wel dus alles tips zijn welkom!!!

Vandaag heb ik dan maar eens alles principes overboord gegooid en na twee dagen luilakken eens 14km doorgetrokken.... resultaat: iets meer dan een uur.

We zullen wel zien hoe de benen zich morgen voelen om te bepalen wat er op het programma staat!!!

21:54 Gepost door Guust in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |