20-08-06

Middelkerke, 10km

Vandaag was het dan zo ver. De 10km van Middelkerke. Toen ik deze morgen hoorde dat de wind aan zee kon oplopen tot 4 à 5 beaufort kreeg ik toch wel wat schrik. Even voor drie wandelden we de zeedijk op en al snel bleek dat de schrik terecht was. De wind was zo hevig dat wandelen al een hele klus was! Gelukkig opteren de organisatoren In Middelkerke voor een rondemechanisme. In dit geval wil dit zeggen 2,5km wind tegen, 2,5km rugwind en dan nog es het zelfde. Kort voor de start verdween het zonnetje en kwamen er donker wolken dreigen. Dat beloofde.

PAF... en daar gingen we. Ik had mezelf voorgenomen om, in tegenstelling tot de wedstrijd in Oostende, dit keer wat trager van start te gaan. Zoals gewoonlijk ging iedereen er als een raket van door!! Al snel begon de wind zijn tol te eisen en na nog geen kilometer begon ik stilletjes aan medelopers voorbij te gaan. Bij het keerpunt (2,5km -  10'39") kregen we de wind in de rug. Wetende dat er straks nog een serieus stuk tegenwind kwam besloot ik tempo te maken zonder te forceren. Gelukkig liep ik op dit moment naast een loopster, die deelnam aan de 5km, en die er een stevig tempo op nahield. Door gelijke trend te houden kwam ik redelijk fris aan de eerste doortocht (5km - 21'03").

Eénmaal gedraaid begon de miserie en zakte het tempo al snel. Met een man of vijf besloten we daarom samen te blijven om zo elk om beurt een deel van het kopwerk te doen. Veel hielp het mijn inziens niet, toch niet om de wind te ontlopen, maar doordat we met vijf waren gaf het toch moed om samen te blijven en door te zetten (7,5km - 32'50").

Toen we weer richting Middelkerke liepen, met de wind in de rug, kon het niet meer stuk. Beetje per beetje probeerde ik het tempo op te voeren om uiteindelijk, na een heuse eindspurt mijn 10km te beëindigen in 43"05'.    

Geen wereldrecord ik weet het, maar toch ben ik er heel blij mee!! Zes maand geleden kon ik met moeite 5km lopen en had daar toen een 35' voor nodig... Dan gaat het nu toch al wel wat beter.

Yeh, yeh, op naar de volgende uitdaging!!

EmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticons

22:06 Gepost door Guust in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

10 K in zo'n omstandigheden met zo'n tijd. Hier is een groot loper gelogeerd !

Gepost door: bob² | 20-08-06

Lol Ik voel me vereerd! Thx!

Gepost door: Guust | 20-08-06

Goed hoor! Als het bij mij ook zo vlot zal beteren zal ik blij zijn. Ik zal maar hout vast houden... Gefeliciteerd. Trouwens, je moet jezelf niet met een wereldrecord vergelijken. Hou het op Persoonlijke records, dat stimuleerd veel meer :-)

Gepost door: Caroline | 22-08-06

ONZE PAPA is de beste Papa, we zijn heel blij dat je zo goed kan lopen en we zullen zoveel mogelijk komen supporteren. Papa, papa, papa,...
En later als we groot zijn, dan lopen we met je mee

Gepost door: Casper en Arthur | 23-08-06

Gaan ervoor! Blijven volhouden!
Héél misschien probeer ik mijn voet nog eens in mijn joggingschoen te passen :-)

Gepost door: Jimmy P | 25-08-06

onwaarschijnlijk wat een sterke tijd voor iemand die nog maar pas de loopschoentjes aan heeft!!! proficiat

Gepost door: Koen | 20-10-06

De commentaren zijn gesloten.